Blauwe bessen taart

met Jos Poell

Blauwe bessen taart

Bereiding

Doe de suiker in een kom. Voeg vervolgens het eigeel toe en klop dit tot een glad geheel. Voeg al roerend met een zeef de bloem toe.

Breng de melk zachtjes aan de kook. Voeg de zachtjes gekookte melk toe aan het eimengsel. Klop dit goed samen.

Giet het mengsel terug in de pan en breng aan de kook. Het is belangrijk om goed te blijven roeren.

Giet het custardmengsel in een schaal. Dek de schaal af met folie en laat het even afkoelen. 

Voeg tot slot de afgekoelde custard toe aan de taartbodem en garneer de taart met blauwe bessen. 


Bekijk hier onze TikTok video voor een visuele bereidingswijze.

Benieuwd naar de lekkernijen van Jos Poell? Klik dan hier!


< Terug naar overzicht
Ingrediënten
  • 1 Jos Poell taartbodem
  • 65 gr suiker
  • 3 eierdooiers
  • 35 gr bloem
  • 350 ml melk
  • 250 gr Nederlandse blauwe bessen