Simply the Bes lanceert campagne 'Blauw voor jou'

Simply the Bes lanceert campagne 'Blauw voor jou'

De maatregelen omtrent het coronavirus hebben invloed op iedereen, ook op de blauwe bessensector. Vertrouwde seizoensactiviteiten zoals horeca, rondleidingen en zelfpluk gaan er noodgedwongen anders uitzien dit jaar. Maar de telers zitten niet bij de pakken neer. Met de campagne ‘Blauw voor jou’ zorgt telerscollectief Simply the Bes ervoor dat jij én anderen dit seizoen ondanks de maatregelen, toch volop kunnen genieten van de Nederlandse blauwe bes. Gedurende vier dagen in het blauwe bessenseizoen is het ‘blauw voor jou’-dag; waarbij telers Nederlandse blauwe bessen schenken aan een specifieke doelgroep die het heeft verdiend. Telers roepen de consument op om ook mee te doen. Doe jij met de telers mee? Geef een bakje Nederlandse blauwe bessen weg aan iemand die het heeft verdiend!

Genieten van Nederlandse blauwe bessen, profiteren van de vele gezondheidsvoordelen, lokale ondernemers steunen én iemand anders verrassen; dat wil jij toch ook? Dat kan door mee te doen aan ‘Blauw voor jou’! Gedurende vier dagen in het blauwe bessenseizoen is het ‘blauw voor jou’-dag; waarbij telers Nederlandse blauwe bessen schenken aan een specifieke maatschappelijke doelgroep. De verrassing uit zich op verschillende manieren. Enerzijds maken de telers van Simply the Bes de doelgroep in hun eigen omgeving blij, waardoor een landelijke dekking ontstaat. Anderzijds vragen zij jou een bakje te schenken aan iemand uit de doelgroep die het verdiend. Dat gebeurt volgens onderstaande planning:

• Maandag 15 juni - onderwijs
• Woensdag 15 juli - zorg
• Zaterdag 15 augustus - hulpdiensten
• Dinsdag 15 september - ouderen


15 juni – ‘Blauw voor jou’ in het onderwijs
Op 15 juni staat de eerste ‘Blauw voor jou’-dag gepland. Er wordt gestart met het schenken van Nederlandse blauwe bessen aan personen uit het onderwijs die het verdiend hebben. Vanuit Simply the Bes bezoeken we met telers enkele scholen, waarbij met het schenken uiteraard rekening wordt gehouden met de huidige maatregelen. Jij kunt ook je steentje bijdragen door een bakje blauwe bessen te schenken, bijvoorbeeld aan de juf van je kinderen, een leerling die recent geslaagd is, de meester die zo’n leuke digitale lessen gaf of een student die zit te zwoegen op zijn scriptie. Door bij aankoop van een bakje Nederlandse blauwe bessen ook een bakje te kopen om weg te geven, wordt de verkoop bij lokale telers gestimuleerd én krijgt de ontvanger ook de kans om van iets lekkers en gezonds te genieten. Door een leuke foto in te sturen via e-mail (info@simplythebes.nl) of op social media de hashtag #blauwvoorjou te gebruiken, maak je kans op leuke prijzen.

< Terug naar nieuws