Nachtelijke zwemtocht!

Nachtelijke zwemtocht!
Juni 2019
De kans is groot dat Lisa tijdens haar kanaaloversteek in het donker moet zwemmen. Om te ervaren hoe dat is heeft ze een nachtelijke training ingepland!

De kans is groot dat Lisa in het donker moet starten tijdens haar kanaaloversteek en daarom wilde ze graag eens ervaren hoe het is om in het donker te zwemmen en hoe moeilijk het is om naast de boot te blijven zwemmen qua oriëntatie. Eind juni was het dan eindelijk zover. Door het warme weer was het water flink opgewarmd. Ideaal om 's nachts een keer proberen te zwemmen, zonder te koukleumen. 

Lisa sprak overdag met Pieter en Renée af om een stukje langs de boot te zwemmen en alvast te wennen aan elkaar. Ook werd er samen gekeken wat de juiste snelheid voor de boot was. Toen dat allemaal afgestemd was, was het wachten tot het donker werd.

Toen de zon onderging kon Lisa starten met de voorbereidingen. Glowsticks in de aantocht en lampje achterop het elastiek van de zwembril. Rond 13.30 uur was het zo donker als mogelijk is in Nederland en ging Lisa te water!

Het oriënteren langs de boot ging niet helemaal soepel. De lamp die aan de zijkant van de boot bevestigd was om Lisa te helpen met oriënteren, zorgde juist voor een averechts effect. Door het felle licht kon Lisa niet inschatten hoe ver ze van de boot zwom. Door de lamp te vervangen voor een glowstick werd de oriëntatie voor Lisa makkelijker. Vanaf toen ging het goed en konden zowel Lisa als de boot goed koers houden. 

Na ruim een uur was het welletjes geweest en werd het anker uitgegooid, om ter plekke te overnachten. De volgende ochtend zijn ze teruggezeild naar de kust, waarbij Lisa even heeft ervaren hoe het is om achter het stuur te staan in plaats van in het water te liggen!

< Terug naar overzicht