Zilver NK

Zilver op het NK Open Water!
Augustus 2019
Afgelopen weekend vonden de Nederlandse Kampioenschappen 10 km open water plaats in Heersjandam. Lisa veroverde hier een zilveren plak!

Afgelopen weekend vonden de Nederlandse Kampioenschappen open water zwemmen plaats in Heersjandam. Lisa nam deel aan de 10 km en kon dankzij de sponsoring van Simply the Bes starten in een gloednieuw badpak.

Lisa gaf aan dat het in deze wedstrijd belangrijk was om in de eerste 500 meter een goede, strategische plek te bemachtigen vooraan in het deelnemersveld. Deze strijd zorgde voor wat chaos, maar zorgde er wel voor dat Lisa op een mooie derde plek lag! Dit kon ze volhouden tot aan het 1e keerpunt en daarna kon ze zelfs de nummer 1 goed volgen waardoor ze op een tweede plek kwam te liggen. De nummer drie lag net achter haar. Vanaf het laatste keerpunt werd het echt spannend. Lisa kon de nummer 1 nét niet bijkomen en de nummer 3 zat haar op de hielen. Nummer 3 probeerde Lisa in te halen, maar toen ze dat doorhad zette ze ook haar eindsprint in. "Een beetje vroeg, maar ik dacht ik zie wel waar het schip strand", aldus Lisa. "Het pakte gelukkig goed uit en het gat tussen mij en nummer 3 werd groter. Met alles wat er nog in zit zwom ik richting de finish. Na 2 uur en 15 minuten tikte ik als tweede aan en daarmee won ik de zilveren plak. Ik ben erg tevreden met deze plek en over mijn gezwommen race."

< Terug naar overzicht