13 en 14 juli 2019 - de fruitigste zachtfruitdagen

13 en 14 juli 2019 - de fruitigste zachtfruitdagen

Op 13 en 14 juli 2019 organiseert Simply the Bes in samenwerking met NFO 'de Fruitigste zachtfruitdagen'. Tijdens deze dagen stellen diverse zachtfruittelers verspreid over het hele land hun deuren open voor publiek!

In 2018 organiseerde het Blauwe Bessen Platform voor de eerste keer ‘blauwe bes in beweging’; een evenement waarbij blauwe bessentelers in Nederland, België en Duitsland hun deuren openstelden voor de consument. Door middel van diverse activiteiten zoals rondleidingen, proeverijen en zelfpluk konden bezoekers genieten van alles wat de blauwe bes te bieden heeft. Met 17 opengestelde bedrijven en bijna 15.000 bezoekers was het evenement zeer geslaagd. Daarom komt er in 2019 een vervolg!

Samenwerking NFO
Op zaterdag 13 en zondag 14 juli organiseren we in samenwerking met NFO de landelijke zachtfruitdagen. Vanuit het Blauwe Bessen Platform doen we dat onder de noemer 'Blauwe bes in beweging', vergelijkbaar met ons evenement van vorig jaar. Door de samenwerking met NFO kunnen niet alleen telers van blauwe bessen, maar ook van rode bessen, frambozen, bramen of een combinatie daarvan die dagen hun bedrijf openstellen voor consumenten. Zo'n 20 telers houden open dag, waarvan 10 blauwe bessentelers. Het toeval wil dat in hetzelfde weekend de landelijke Imkerijdagen plaatsvinden, een mooie verbinding met de (natuurlijke) bestuiving in de zachtfruit sector!

Benieuwd welke blauwe bessentelers geopend zijn?
Kijk op de website of in de flyer.


< Terug naar nieuws