Blauwe bes in beweging geslaagd!

Blauwe bes in beweging geslaagd!

Juli stond bij Simply the Bes in het teken van 'Blauwe bes in beweging'. Op vrijdag 13 juli vond er een interessante bijeenkomst voor genodigden plaats bij Museum de Locht in Melderslo. Op zaterdag 14 juli openden 17 telers verspreid over het hele land hun deuren voor publiek. 

Juli stond bij Simply the Bes in het teken van 'Blauwe bes in beweging'.

VRIJDAG
Op vrijdagmiddag 13 juli 2018 vond bij Museum de Locht in Melderslo voor de eerste keer de themabijeenkomst ‘blauwe bes in beweging’ voor genodigden plaats. Onder andere topsportster Maartje Paumen, gedeputeerde Hubert Mackus, professor Koen Venema (Universiteit Maastricht), Maurice Graef van KERNgezond en dagvoorzitter Frans Pollux gaven hun zienswijze op de blauwe bes. Met de thema's Voeding & Sport, Voeding & Gezondheid en Voeding & Politiek werd de blauwe bes vanuit verschillende invalshoeken benaderd.

ZATERDAG
In navolging op het officiële gedeelte op vrijdag, vond zaterdag een landelijke open dag bij 17 telers verspreid door heel Nederland plaats. Door middel van rondleidingen, proeverijen en zelfpluk maakten bezoekers kennis met de blauwe bes. Ook werden er diverse andere activiteiten georganiseerd. 

Als organisatie kijken wij terug op een zeer geslaagd weekend!

< Terug naar nieuws