De laatste dagen genieten van verse blauwe bessen

De laatste dagen genieten van verse blauwe bessen

Nederlands Blauwe bessenseizoen bijna ten einde

Het lijkt nog zo kortgeleden dat het Blauwe Bessen Platform samen met haar telers en relaties het begin van het blauwe bessenseizoen opende. Inmiddels zijn de leden van het platform de laatste plukweken al ingegaan.

Het blauwe bessenseizoen eindigt dit jaar voor de meeste telers begin september. Dat betekent dat over enkele weken, als ook de verse voorraad uit de koelingen op is, geen vers Nederlands product meer beschikbaar is. Toch kunnen consumenten ook in de winter genieten van de Hollandse blauwe bes. “Veel van onze telers verkopen het hele jaar door ingevroren blauwe bessen en verwerkte producten zoals jams en sappen”, vertelt Erik van de Vin, projectleider van het Blauwe Bessen Platform. “Daarnaast adviseren onze telers de mensen ook om zelf blauwe bessen in te vriezen nu ze nog volop beschikbaar zijn. De gezonde voedingsstoffen in blauwe bessen gaan namelijk nauwelijks verloren in de vriezer!”

Terugblik seizoen
Het Blauwe Bessen Platform kijkt terug op een geslaagd seizoen. Hoewel er door bijvoorbeeld de hittegolven en enkele extreme regenbuien wel wat schade was aan de blauwe bessen, is de oogst en de kwaliteit over het algemeen erg goed geweest. Daarnaast is aan de doelstelling van het Blauwe Bessen Platform om de consument te informeren over de Nederlandse blauwe bes ook veelvuldig invulling gegeven. De Facebookpagina van Simply the Bes en de website www.simplythebes.nl worden regelmatig bezocht. Daarnaast werpt de sponsoring van topzwemster Lisa Dreesens haar vruchten af. De (weg naar de) kanaaloversteek van Lisa is onder andere in Dagblad de Limburger, bij Hart van Nederland en bij diverse lokale media uitgelicht. Hoewel de weersomstandigheden verre van ideaal waren, heeft Lisa op zondag 1 september haar droom waargemaakt en het kanaal van Dover naar Calais overgezwommen. Een topprestatie van formaat, die mede mogelijk werd gemaakt door het Blauwe Bessen Platform. Daarnaast heeft Lisa ook de gezondheidsvoordelen van de blauwe bes ontdekt en dat maakt haar ook in de toekomst tot een waardige ambassadrice van de blauwe bes.

< Terug naar nieuws