Asperges met aardbeien en blauwe bessen


Asperges met aardbeien en blauwe bessen

Bereiding

Snijd een stukje van de onderkant van de asperges en kook ze circa 10 minuten in water met 1 eetlepel suiker. Giet af, spoel er koud water over en laat de asperges goed uitlekken. Snijd de asperges in stukjes van 3 cm. Schraap het vanillemerg uit het vanillestokje en voeg dit met de wijn en de rest van de suiker toe aan het limoensap. Kook zachtjes in tot een siroop en laat iets afkoelen. Schep de siroop met de basilicum door de asperges en meng met de aardbeien en blauwe bessen. Verdeel dit mengsel over 4 glazen of coupes. Rooster de pistachenoten in een droge, hete koekenpan. Verdeel de crème fraîche over de glazen en bestrooi met de pistachenoten. Serveer de asperges met aardbeien en blauwe bessen direct. 

Variatietips: 

  • Voeg naar smaak een scheutje sinaasappellikeur toe 
  • Vervang de crème fraîche door (vanille)kwark

Bron

< Terug naar overzicht
Ingrediënten

Voor vier personen: 

300 gram witte asperges (geschild)
100 gram suiker
1 vanillestokje (opengesneden)
50 milliliter witte wijn
2 limoenen (uitgeperst)
1 eetlepel basilicum (gehakt)
250 gram aardbeien (gehalveerd)
100 gram blauwe bessen
2 eetlepels ongezouten pistachenoten (grof gehakt)
125 milliliter crème fraîche