Flensjes met verse appelcompote en blauwe bessen


Flensjes met verse appelcompote en blauwe bessen

Bereiding

1. Schil de appels, halveer ze, verwijder de klokhuizen en snijd in stukjes. Doe de appels in een kleine pan.
2. Rasp de citroenschil erboven. Knijp er een halve citroen door een zeefje boven uit (dan vallen eventuele pitjes in het zeefje). Voeg de honing en 100 ml water toe.
3. Kook de appels in ca. 5 minuten tot compote met stukjes. Voeg kaneel naar smaak toe.
4. Roer in een mengschaal de bloem met ½ tl zout, het ei en de helft van de melk door elkaar.
5. Voeg de rest van de melk beetje bij beetje toe en roer tot er geen klontjes meer zijn.
6. Verhit een beetje margarine of boter in een pan en schep er een flinke lepel beslag in.
7. Bak het flensje aan beide kanten licht bruin.
8. Schuif op een bord dat op een pan met een laagje kokend water staat.
9. Leg er een ander bord omgekeerd op om warm te houden.
10. Bak van de rest van het beslag nog meer flensjes.
11. Haal muntblaadjes van de takjes.
12. Schep op elk flensje een lepel appelcompote (warm of koud).
13. Klap ze dicht of rol ze op.
14. Bestrooi ze met de blauwe bessen, blaadjes munt en poedersuiker.

Bron

< Terug naar overzicht
Ingrediënten
  • 2 goudrenet appels
  • 1 citroen
  • 2 el honing
  • kaneel
  • 75 g bloem
  • 1 ei
  • 200 ml melk
  • vloeibare margarine
  • 4 takjes munt
  • 100 g blauwe bessen
  • poedersuiker