Tiramisu van blauwe bessen


Tiramisu van blauwe bessen

Bereiding
  • Klopt de mascarpone luchtig  met de advocaat en witte basterdsuiker.
  • Klop de slagroom 'lobbig' en spatel deze door het mengsel.
  • Leg de lange vingers op de bodem van de schaal met de gesuikerde kant onder.
  • Giet de blauwe bessensaus over de lange vingers.
  • Meng de verse blauwe bessen door het mascarpone mengsel.
  • Verdeel het mascarpone mengsel over de lange vingers.
  • Zet het geheel afgedekt met plasticfolie in de koelkast.
  • Rooster de amandelen in een droge koekenpan op een laag vuur.
  • Voor het serveren: garneer af met de amandelen en strooi poedersuiker over het geheel.

TIP: dit recept is gemaakt in een grote schaal waaruit iedereen kan opscheppen. Je kunt het recept ook in glaasjes maken voor een feestelijke presentatie!

< Terug naar overzicht
Ingrediënten
  • 250 gr mascarpone
  • 50 gr witte basterdsuiker
  • 2 dl advocaat
  • 5 dl slagroom
  • Blauwe bessensaus
  • 1 pak lange vingers
  • Poedersuiker
  • Verse blauwe bessen
  • Geschaafde amandelen