Tiramisu van blauwe bessen
Bereiding
- Klopt de mascarpone luchtig met de advocaat en witte basterdsuiker.
- Klop de slagroom 'lobbig' en spatel deze door het mengsel.
- Leg de lange vingers op de bodem van de schaal met de gesuikerde kant onder.
- Giet de blauwe bessensaus over de lange vingers.
- Meng de verse blauwe bessen door het mascarpone mengsel.
- Verdeel het mascarpone mengsel over de lange vingers.
- Zet het geheel afgedekt met plasticfolie in de koelkast.
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan op een laag vuur.
- Voor het serveren: garneer af met de amandelen en strooi poedersuiker over het geheel.
TIP: dit recept is gemaakt in een grote schaal waaruit iedereen kan opscheppen. Je kunt het recept ook in glaasjes maken voor een feestelijke presentatie!
< Terug naar overzicht
Ingrediënten
- 250 gr mascarpone
- 50 gr witte basterdsuiker
- 2 dl advocaat
- 5 dl slagroom
- Blauwe bessensaus
- 1 pak lange vingers
- Poedersuiker
- Verse blauwe bessen
- Geschaafde amandelen