Blauwe bessen-roomsoezen


Blauwe bessen-roomsoezen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220°C. Vet de bakplaat in. Breng het water met de boter en het zout aan de kook. Voeg alle bloem tegelijk toe en blijf roeren totdat het deeg gelijkmatig en soepel is en als een deegbal loslaat van de bodem. Neem de pan van de warmtebron en roer eventueel met de mixer één voor één de eieren erdoor. Blijf roeren totdat het deeg licht van kleur is en glanst. Het deeg moet zo dik zijn dat het nog net als een bal van de lepel kan vallen. Verdeel het deeg met behulp van twee eetlepels in 6 bergjes, met een tussenruimte van minimaal 5 cm, op de bakplaat. Bak de soezen 10 minuten in het midden van de oven. Schakel de oven terug naar 200°C en laat de soezen daarna in ca. 10 minuten lichtbruin en gaar bakken. Houd de oven dicht tijdens het bakken anders zakken de soezen in. Ze zijn gaar als ze licht aanvoelen. Laat ze afkoelen op een taartrooster. Klop de slagroom met de slagroomversteviger en de suiker stijf. Schep de helft van de blauwe bessen door de room. Snijd of knip de zijkant van de soezen open. Vul ze met het blauwe bessen-roommengsel. Garneer met de rest van de blauwe bessen.


Variatietips: 

  • Vervang de slagroom door slankroom en de suiker door 1 eetlepel suikervervanger/kristalpoeder. 
  • De soezen kunnen ook als open soezen met vulling geserveerd worden.

< Terug naar overzicht
Ingrediënten

Voor zes stuks: 

  • 300 gram blauwe bessen
  • 1 dl water
  • 50 gram boter
  • snufje zout
  • 60 gram bloem
  • 2 eieren
  • voor de vulling:
  • 2 dl slagroom
  • 1 zakje slagroomversteviger
  • 1 eetlepel suiker