Blauwe bessen koekjes


Blauwe bessen koekjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 °C. Smelt de boter en hak de chocolade grof. Schenk de warme, maar niet te hete boter in een mengkom. Klop de basterdsuiker en suiker erdoor. Voeg het ei toe en klop tot een luchtig beslag. Klop geleidelijk de bloem erdoor. Spatel de chocolade en bessen erdoor.

Schep met een ijsbolletjestang 12 gelijke bergjes op 8 cm afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk iets plat. Bak de koekjes in het midden van de oven in ca. 20 min. lichtbruin. Laat 5 min. op de bakplaat afkoelen. Leg op een rooster en laat verder afkoelen.

Bron

< Terug naar overzicht
Ingrediënten

Voor twaalf koekjes:

100 g ongezouten roomboter

200 g witte chocolade

100 g lichtbruine basterdsuiker

50 g kristalsuiker

1 middelgroot ei

200 g tarwebloem

150 g verse blauwe bessen