Blauwe bessendonuts


Blauwe bessendonuts

Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de blauwe bessen en dep droog. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
  • Meng de bloem met bakpoeder, suiker, ei, vanillemerg en melk. Vet een donutbakblik voor 6 donuts in, doe het deeg erin en leg de blauwe bessen erop.
  • Bak de donuts ca. 20 minuten in de oven. Laat de donuts ca. 10 minuten afkoelen, bestuif met poedersuiker en serveer.

Bron

< Terug naar overzicht
Ingrediënten

Voor 6 porties:

  • 150 gram blauwe bessen
  • 1 vanillestokje
  • 100 gram bloem
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 40 gram witte suiker
  • 1 ei
  • 100 ml magere melk
  • 1 koffielepel halvolle roomboter
  • 1 eetlepel poedersuiker