Salade met blauwe bessen en tempé

Lekker en gezond

Salade met blauwe bessen en tempé

Bereiding

1. Kook de bulgur met de bouillonblokjes volgens de verpakking.
2. Mix alle ingrediënten voor de marinade, roer door de tempé en laat minimaal 30 minuten marineren.
3. Mix alle ingrediënten voor de dressing.
4. Bak de tempé in de oven goudbruin op 180 graden, 10 minuten aan beide kanten. Of bak in de pan op middelhoog vuur.
5. Snij alle ingrediënten, bak de champignon aan zout, peper en 2 el sojasaus. Bak ook de wortel kort aan (is makkelijker te verteren)
6. Maak een bord op met alle ingrediënten en serveer met de tahini dressing.

Dit recept is in samenwerking met @kimeetslim ontwikkeld.


< Terug naar overzicht
Ingrediënten

Voor 4 personen

Salade
Volkoren bulgur of quinoa 275gr
2 bouillonblokjes
250gr tempé
200gr verse spinazie
150gr peen julienne
200gr blauwe bessen
1 komkommer
250gr champignon

Tempé marinade (roer door de tempé & laat 30 min marineren):
5 el sojasaus
1 el sambal
3 el agave siroop
1 el olie
Zout & peper
Knoflook poeder

Dressing (roer door elkaar)
8 el soja yoghurt
8 tl tahina (of meer naar smaak)
1 limoen - uitgeperst
2 el water
2 el olijfolie
Knoflookpoeder
Flink wat zout & peper
Chillivlokken