Rauwe hamsalade met blauwe bessen en notenpesto


Rauwe hamsalade met blauwe bessen en notenpesto

Bereiding

Begin met de notenpesto. Hak de walnoten fijn. Gebruik eventueel de staafmixer. Voeg het gepelde geperste teentje knoflook, de peterselie, basilicum en parmezaanse kaas toe. Meng de olijfolie er druppelsgewijs door. Verdeel de sla over 4 borden. Halveer de avocado, verwijder de pit en schil en snijd de vrucht in dunne plakjes. Sprenkel er citroensap over. Verdeel ze met de plakken rauwe ham en de blauwe bessen over de salade. Schep de notenpesto op de ham en garneer met de citroen die in partjes is gesneden.


Variatietips: 

  • In plaats van walnoten zijn pecannoten of cashewnoten ook heel lekker.
  • Vervang rauwe ham door beenham of gerookte kipfilet.


< Terug naar overzicht
Ingrediënten

Voor vier personen: 

  • 300 gram blauwe bessen
  • 75 gram veldsla, rucola of fijne bladsla
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 citroen
  • 12 plakken rauwe ham, dun gesneden 


Voor de notenpesto: 

  • 100 gram walnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels gehakte peterselie (vers of diepvries)
  • 2 eetlepels gehakte basilicum (vers of diepvries)
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 dl olijfolie