Vegan Bananenbrood met blauwe bessen


Vegan Bananenbrood met blauwe bessen

Bereiding

15 minuten bereidingstijd en 55 minuten oventijd

1.  Verwarm de oven voor op 175 graden.
2.  Prak de bananen in een grote mengkom tot een glad mengsel.
3.  Voeg de melk, agavesiroop en citroensap toe. Meng goed door.
4.  Strooi de havermeel door een zeef in de bak om klontjes te voorkomen en meng goed door.
5.  Voeg de kaneel, baking soda, bakpoeder, olijfolie en zout toe. Meng weer goed door.
6.  Voeg tot slot de blauwe bessen toe en meng voorzichtig door het mengsel.
7.  Bedek een cakevorm met bakpapier en giet het bananenbrood mengsel hierin.
8.  Bak het bananenbrood af op 175 graden in 55 minuten.
9.  Test met een satéprikker of het bananenbrood goed is en laat afkoelen.

Eet smakelijk!

Dit recept is in samenwerking met @fiekelicious ontwikkeld.

< Terug naar overzicht
Ingrediënten
  • 3 rijpe bananen
  • 60 gr blauwe bessen
  • 165 gr havermeel
  • 1 tl kaneel
  • 1 el agavesiroop
  • 1 el citroensap
  • 70 ml amandelmelk (of andere plantaardige melk)
  • ½ tl baking soda
  • 50 gr suiker
  • ½ tl bakpoeder
  • Snuf zout
  • 1 tl olijfolie