Eiwitrijke muffins

met blauwe bessen

Eiwitrijke muffins

Bereiding
  • Meng in een beslagkom de droge ingrediënten: het havermeel met de eiwitpoeder, bakpoeder en kaneel
  • Prak de banaan met een vork en voeg dit toe aan de droge ingrediëntenmix. Voeg hieraan ook de melk en kwark toe en meng alles tot een egaal en plakkerig deeg
  • Meng als laatste de blauwe bessen erdoorheen
  • Vet de bakvorm in met boter of knip van bakpapier vierkantjes van 10 bij 10 cm die je gebruikt als muffinvormpjes
  • Verdeel het beslag over 6-8 muffins en plaats de bakvorm in de oven gedurende 25 minuten op 180 graden
  • Prik met een satéprikker in de muffins om te kijken of ze gaar zijn: als er niks meer aan blijft plakken zijn ze gaar. Plaats de bakvorm anders nog vijf minuten terug
  • Serveer de muffins direct uit de oven met eventueel een toefje slagroom of kwark ernaast

Dit recept is in samenwerking met @eventussendooortje ontwikkeld.

< Terug naar overzicht
Ingrediënten
  • 140 gram havermeel
  • 30 gram (plantaardige) eiwitpoeder
  • 1 rijpe banaan
  • 100 ml amanel- of sojamelk
  • 120 gram sojakwark
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille-aroma
  • 1 tl kaneel
  • 50 gram blauwe bessen
  • Optioneel: (plantaardige) slagroom of kwark