Speculaas broodpudding met blauwe bessen


Speculaas broodpudding met blauwe bessen

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaal in met wat boter.
2. Snij de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en de schil. Snij daarna in blokjes. Doe in de mengkom en voeg de blauwe bessen toe.
3. Verkruimel de speculaasjes grof, doe ze in de mengkom.
4. Snij de sneetjes brood in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm en doe ze bij de appel, blauwe bessen en speculaas. Schep nu alle ingrediënten voor de speculaas broodpudding door elkaar en schep ze daarna in de ovenschaal.
5. Doe de room in een schaaltje en voeg de eieren en speculaaskruiden toe. Kluts los en schenk over de ingrediënten in de ovenschaal.
6. Strooi wat amandelschaafsel over de speculaas broodpudding en schuif deze voor 25 minuten in de voorverwarmde oven. 

Bron

< Terug naar overzicht
Ingrediënten
  • 2 sneetjes (oud) brood
  • 1 zoete appel
  • 50 gr blauwe bessen
  • 3 a 4 speculaasjes
  • 100 ml room
  • 3 eieren
  • 1/2 tl speculaaskruiden 
  • 2 el amandelschaafsel
  • boter om in te vetten