Burrata salade met tomaten
en blauwe bessen
Bereiding
Bereiding
- 400 gram zoete tomaten
- 1 burrata
- 150 gram bevroren blauwe bessen
- 2 el olijfolie
- 1 tl balsamico
- 2 handjes basilicum
- Snufje zout en peper
Ingrediënten
1. Snij de tomaten in blokjes en doe deze in een kom. Snij de helft van de basilicum in reepjes en scheur de andere helft. Voeg dit aan de kom toe, samen met de olijfolie en balsamico. Rasp vervolgens hier de citroen over en pers het sap uit. Voeg het snufje zout en peper toe en meng alles goed door elkaar.
2. Leg de tomaten op een bord. Hierboven op leg je de burrata en deze snij je open, zodat de binnenkant uitloopt.
3. Rasp over de tomaten en burrata een handje bevroren blauwe bessen. De andere helft snij je met een mandoline in dunne plakjes. Dit leg je ook op het bord.
4. Besprenkel het geheel nog met wat olijfolie, een snufje zwarte peper en zout.
Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Marc van @eteneteneten op Instagram.