Chocoladecake met blauwe bessen en banaan


Chocoladecake met blauwe bessen en banaan

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Bekleed de cakevorm met bakpapier.
3. Breng een pan water aan de kook.
4. Hak de pure chocolade in stukjes en doe in een kom. Zet de kom op de pan met water en zorg dat de bodem het water niet raakt (au bain- marie). Smelt de chocolade. Laat een beetje afkoelen.
5. Maal ondertussen de havermout fijn in de blender of keukenmachine. Meng met het amandelmeel en de bakpoeder in een kom.
6. Meng in de blender of keukenmachine de bananen met de eieren en kokosolie tot een glad mengsel. Spatel door het havermoutmengsel.
7. Roer 2/3 van de bessen en de gesmolten pure chocolade erdoor.
8. Schep het beslag in de cakevorm en bak in ca. 50 min. gaar in het midden van de oven. Laat in 2 uur afkoelen.
9. Smelt de melkchocolade au bain-marie. Neem de pan van het vuur en roer de crème fraîche erdoor.
10. Hak de bananenchips grof. Bestrijk de bovenkant van de cake met het chocolademengsel en bestrooi met de rest van de blauwe bessen en de bananenchips.

Bron

< Terug naar overzicht
Ingrediënten
  • 200 g extra pure chocolade 85%
  • 75 g havermout
  • 75 g amandelmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 2 el kokosolie
  • 300 g blauwe bessen
  • 50 g melkchocolade
  • 60 g crème fraîche
  • 40 g bananenchips