Wafels met blauwe bessen


Wafels met blauwe bessen

Bereiding

Kluts de eieren in een kom en klop ze luchtig met een garde. Voeg de basterdsuiker en de vanillesuiker toe en meng deze er roerend doorheen. Voeg al roerend met een zeef de bloem en het bakpoeder toe.

Smelt de boter in een pannetje op laag vuur en voeg deze tenslotte samen met de kokosmelk toe aan het beslag. Voeg de blauwe bessen heel toe en roer nogmaals goed door.

Laat het beslag 15 minuten rusten voor je verder gaat. Vet het wafelijzer in met een beetje olie of boter.

Schep ongeveer 1,5 sauslepel van het beslag per wafel in het ijzer en doe dicht. Bak de wafels in 4 a 5 minuten bruin en gaar.

Garneer ze met wat kokosrasp en wat extra blauwe bessen. Ook lekker met een toef slagroom.

Bron

< Terug naar overzicht
Ingrediënten

Voor tien wafels:

200 gram witte basterdsuiker

1 pakje vanillesuiker

4 eieren

1/2 zakje bakpoeder a 16 gr

225 gr volkorenbloem

185 gr boter

125 ml kokosmelk

150 gr blauwe bessen

Olie of boter, om in te vetten

Geraspte kokos om te garneren