Linzensalade met tomaat en blauwe bes


Linzensalade met tomaat en blauwe bes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150 °C. Vet de ovenschaal in. Halveer de tomaten en leg ze met de snijkant naar boven in de ovenschaal. Bestrooi met de suiker en wat zout. Besprenkel met de olie. Leg de takjes oregano tussen de tomaten. Bak ca. 45 min. in de oven.

Spoel ondertussen de linzen af onder koud water en laat uitlekken. Scheur de blaadjes basilicum in stukjes. Doe de linzen, het basilicum en de blauwe bessen in een kom en schep voorzichtig om.

Neem de tomaten uit de oven en verwijder de oregano. Schenk het vocht van de tomaten in een kom. Voeg de balsamicoazijn en mosterd toe aan het tomatenvocht en klop tot een dressing. Schep de tomaten en dressing voorzichtig door de linzensalade. Bestrooi met de noten.

Bron


< Terug naar overzicht
Ingrediënten

Voor vier personen:

500 g snoepgroente tomatenmix

2 tl kristalsuiker

4 el traditionele olijfolie

3 takjes verse oregano

400 g bruine linzen in blik

15 g verse basilicum

150 g blauwe bessen

1 el balsamicoazijn

1 tl dijonmosterd

40 g ongezouten pistachenoten