Gorgonzolasalade met blauwe bessen en portdressing


Gorgonzolasalade met blauwe bessen en portdressing

Bereiding

Verdeel de gorgonzola in blokjes of grove kruimels. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge hete koekenpan. Snijd de andijvie in smalle reepjes en schep deze door de veldsla. Meng de ingrediënten voor de dressing. Verdeel de sla over borden en verdeel daarover de kaas, blauwe bessen en pijnboompitten. Giet de dressing erover en presenteer er stokbrood of geroosterd brood bij.


Variatietips: 

  • Deze salade kan worden uitgebreid tot een maaltijdsalade door er reepjes beenham, croutons en kastanjechampignons aan toe te voegen.
  • Gorgonzola kan worden vervangen door roquefort, brie of camembert.

< Terug naar overzicht
Ingrediënten

Voor vier personen: 

  • 200 gram blauwe bessen
  • 250 gram gorgonzola
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1/2 krop andijvie of eikenbladsla
  • 75 gram veldsla 


Voor de dressing:

  • 1 dl olijfolie
  • 2 eetlepels rode wijnazijn of 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 4 eetlepels rode port
  • versgemalen peper en zout