Ontbijtpannenkoekjes met blauwe bessen


Ontbijtpannenkoekjes met blauwe bessen

Bereiding
  • Splits de eieren. Doe de eiwitten in een vetvrije kom en de eidooiers in een beslagkom. Zeef het meel en de bakpoeder boven de beslagkom met eidooiers en klop met een garde de melk erdoor tot een glad beslag. Klop de suiker erdoor.
  • Zorg dat de gardes van de mixer vetvrij zijn. Klop de eiwitten in 5 min. stijf. Spatel het eiwit voorzichtig door het beslag.
  • Smelt een klontje boter in een grote koekenpan en schep er 3 of 4 hoopjes beslag van Ø 8 cm in. Leg op het ongare beslag een paar blauwe bessen. Bak de pannenkoekjes in 5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Bak zo door tot het beslag op is. Serveer direct

    Serveertip: 
  • Lekker met een klontje gezouten boter en schenkhoning.

Bron

< Terug naar overzicht
Ingrediënten

Voor 16 stuks: 

  • 3 eieren
  • 125 g boekweitmeel (pak 500 g)
  • 1 tl bakpoeder (zakje 16 g, pakje 5 zakjes)
  • 150 ml melk
  • 2 el rietsuiker
  • 50 g boter
  • 150 g blauwe bessen