Plaattaart met appel en blauwe bessen


Plaattaart met appel en blauwe bessen

Bereiding

1. Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwijder de plastic velletjes en leg de plakjes op elkaar. Rol ze met de deegroller uit tot een vierkante plak van 25 x 25 cm. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en vouw de rand 1 cm naar binnen en druk een beetje aan. Prik het deeg, maar niet de rand, hier en daar in met een vork. 

2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de gember fijn. Meng de jam en gember met de spijs en verdeel over het deeg, maar blijf binnen de randen. Schil de appels, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

3. Meng de bevroren blauwe bessen door de appel en schep op de spijs. Sprenkel er 2 el gembersiroop uit het potje stemgember over en zet 20-25 min. in de oven. Laat de taart iets afkoelen.


Combinatietip: Lekker met een bolletje ijs of poedersuiker!

Bron

< Terug naar overzicht
Ingrediënten
  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries)
  • 3 bolletjes stemgember (potje 240 g)
  • 1 el frambozenjam
  • 100 g amandelspijs
  • 2 friszoete en stevige appels
  • 125 g blauwe bes (diepvries)