Portobello's met blauwe bessen


Portobello's met blauwe bessen

Bereiding
  • Snijd de steeltjes los van de portobello's en hol de hoed een beetje uit
  • Verkruimel de kaas en vermeng de spekblokjes ermee 
  • Snijd het lenteuitje in dunne ringetjes en voeg deze toe aan het spek/kaas mengsel
  • Breng het mengsel op smaak met peper en zout
  • Bestrijk de hoed van de portobello met een beetje olie
  • Leg de portobello's met de bolle kant op een ingevet barbecuerooster en gril ze zo'n 2 minuten
  • Haal de portobello's van de barbecue en schep ze vol met het mengsel
  • Verpak de gevulde portobello's losjes in aluminiumfolie
  • Leg de pakketjes zo'n 10 minuten op de barbecue 
  • Haal de pakketjes van de barbecue en prik onder in de aluminiumfolie wat gaatjes om het vocht eruit te laten lekken 
  • Haal de portobello's uit de aluminiumfolie en smullen maar!

Bron

< Terug naar overzicht
Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 portobello champignons
  • Een handje vol blauwe bessen
  • 150 gram gerookte spekblokjes
  • Peper en zout
  • Olie om in te vetten
  • 1 lenteuitje
  • 75 gram blauwschimmelkaas 
  • Aluminiumfolie